Tüm varlıkların donanım yönünden en mükemmeli olarak yaratılan insanoğlu ömür yolculuğunda özel şartlar, bireysel sorunlar, çevresel sorunlar ya da benzer yaşam deneyimleri dolayısı ile sürekli olarak dış ve iç etkenlerle etkileşim içerisindeyken etkilenebilir, hasar görebilir. Özel yaşam deneyimleri, geçmişin derinliklerinde yatan birtakım tecrübeler, çocukluk yaşantımız ve ortamımız, gençlik ve yetişkinlik yaşantılarımız ve deneyimlerimiz bizlere öğretici oldukları kadar da yıpratıcı olabilirler.
Günümüzde hızla değişen dünya değerler ve Günümüzde hekimlik uygulamaları ile pek çok hastalığın ortadan kaldırılması mümkün ancak önemli olan hastalandıktan sonra hastalıkla mücadele etmek değil, hastalığın açığa çıkmadan durdurulabilmesidir. Hastalıkların pek çoğu psikolojik gerilimlerin uzun sure yaşanmasından sonra hücre üzerinde oluşan olumsuz yüklenmelerden açığa çıkar. İnsan kendini koruyabilmek adına aklını ve mantığını kullanarak bu çıkmazların önüne geçmeye çalışır. Ancak çoğu zaman insan aklı ve mantığı ile bu gerilimlerle baş edemez. Günümüzde önleyici tıp kavramı çok önemli bir yer tutar hale gelmiştir. Gelişmiş ülkelerde artık insanlar hastalanmamak için sağlık hizmetlerinden faydalanmaktadırlar, önleyici tıp da daha çok psikolojik destekle mümkün olabilmektedir.
Yaşam yolculuğunda insanlar yaşadıkları pek çok sorunu gözle görerek somut olarak gözlemlerler. Fakat Psikolojik problemler elle tutulan gözle görünen somut problemler değildir. Psikolojik problemlerin çözümünde bireylerin doğru zamanda ruhsal sorun ve bozuklukları yaşamını zorlaştırmadan yaşamına dair profesyonel danışmanlık desteği alması önemlidir. Gerek hastalık açığa çıkmadan, gerekse hastalıktan sonra alınan psikolojik destek her türlü tedavinin başarı şansını nerdeyse iki katına çıkarmaktadır. Akla gelebilecek tüm sorunlar hakkında alınabilecek psikolojik destek yardımı sorunun ortadan kaldırılmasında çok önemli avantajlar sağlayacaktır.
Her insanın ömrünün belli anlarında psikolojik desteğe ihtiyacı olabilir. Doğru zamanda alınan profesyonel psikolojik destek bireylerin yaşam kalitelerinin yükselmesine katkıda bulunur.
Psikolojik danışmanlık, bilinenin aksine kişiye neyin doğru neyin yanlış olduğunun söylendiği veya kişiye direkt olarak neyi yapıp neyi yapmaması gerektiğinin ifade edildiği bir ilişki biçimi değildir.
Psikolojik danışmanlık , danışan ve danışmanın, belirli bir terapetik ilişki çerçevesi içinde, kişinin problemlerine aynı pencereden bakarak çözüm yollarını işbirliği içinde aradıkları bireyi güçlendirme kaynaklarını karşılıklı harekete geçirdikleri de bir süreçtir.
Bireysel psikolojik danışmanlık, uzman bir danışman veya psikoterapist eşliğinde, danışanın duygu, inanç ve davranışlarını güvenilir, gizli ve bireye saygılı bir çerçevede ifade edebildiği 45-50 dakikalık bir seans süreçtir.
Psikolojik danışmaya başvuran kişiler güçsüz çaresiz hasta insanlar değillerdir. Tam tersine psikolojik danışma desteği talep eden kişiler kendi yaşamlarından sorumlu ve bu sorumluluklarının da farkında olan, var olan yaşam problemlerini çözmek için ilk adımı atmış “cesur davranabilen” bireylerdir.
Psiko-Saye Danışmanlık Merkezinde bireyin tekliğini varlığının özel olduğu gerçeği göz önüne alınarak ve kişiye özgü ihtiyacı olan profesyonel yardım hizmeti sunulur.